streda 14. októbra 2015

Čaute! Kedže je dnes jeden z ďalších sychravých dní, a človek by von ani psa nevyhnal, pripravila som si pre vás pár nápadov ako sa obliecť na pohovor. Letné brigády skončili, prípadne nás pomaly čaká ukončenie vysokej školy (dúfajme, úspešne), a preto je veľmi dôležité aby sme poznali pár pravidiel, ako si správne vyskladať outfit na pohovor. Nemalo by sa to podceňovať a mali by sme tomu venovať náležitú pozornosť. 
Niektoré pozície najmä "office" a pozície vo finančných inštitúciách si vyžadujú držanie sa určitého dress codu. V bankách alebo v štátnej správe  sa väčšinou vyžaduje formálne oblečenie, kým v reklamných agentúrach a v umeleckej brandži je povolené kreatívne oblečenie. Z farieb prevládajú neutrálne farby, ako čierna, tmavomodrá, šedá, béžová a biela. 
Môže sa to zdať ako nudné pravidlo, ale pozrite sa sami. Vy sami určíte či to nuda bude alebo nie.

Hey guys ! Since today is one of the more rainy days , I stayed at home and I have prepared for you few ideas on how to dress up for an interview. 
Some positions for example "office " and positions in financial institutions require certain dress code .Is better to wear neutral colors like black, dark blue, gray , beige and white. It sounds boring, but it is up to you if this will be boring or not.
















Pravidlá

Okuliare

Ak nosíme nevýrazný, decentný, jemný rám, napríklad bez orámovania (sklá na silone), môžeme si dovoliť nosiť náušnice, náhrdelník, šatku a iné doplnky takmer tak ako žena, ktorá nenosí okuliare. 
 Čím je rám výraznejší tvarom, štýlom alebo farbou, tým by sme mali ubrať z množstva ďalších doplnkov ktoré sa nachádzajú v blízkosti tváre. 

Doplnky - šperky

Príliš veľa výrazných prvkov v oblasti tváre pôsobí na pozorovateľa rušivo. Preto je vhodné vybrať si len jeden prvok - k okuliarom zvoliť buď náušnice, alebo náhrdelník. Ak máte okuliare nápadné, doplnky by ich mali vhodne dopĺňať - ladiť s nimi, alebo byť v neutrálnej farebnosti. Je dôležité, aby sa v oblasti tváre "nebilo" o pozornosť príliš veľa prvkov. Rozhoduje samozrejme farebnosť doplnkov a oblečenia, ich štýl a nápadnosť. 

Čo sa týka módnych doplnkov, riaďte sa heslom, že menej je niekedy viac. Ak sú vaše prsty vysadené mohutnými prstenmi, nechajte ich radšej v deň prijímacieho pohovoru doma. Takisto niekoľko spletených retiazok na krku nie sú práve najlepším módnym vkusom a spravidla pôsobí veľmi lacno. Muži by sa mali vyvarovať noseniu náušníc v ušiach, nie je nič horšie, ako prísť na pracovný pohovor s blyštiacou sa náušnicou v jednom uchu. 

Nechty

Siahodlhé umelé krikľavo farebné nechty s falošnými diamantmi sú možno v niektorých sociálnych vrstvách trendy, ale  pri pohovore si na to dajte pozor. Ako potenciálny zamestnanec nemáte šancu, pretože s nimi nebudete môcť písať na klávesnici. Prezidentka The Hunter Search Group z Manhattanu Karen Roth radí, aby kandidáti dorazili na pohovor s upravenými nechtami, ženy len s decentnou manikúrou.


Tetovania, piercingy, dredy

Je potrebné posúdiť všetky aspekty ako celok a naučiť sa odhadnúť únosnú mieru množstva doplnkov tak, aby ladili s vašou osobnosťou. To čo na niekom vyzerá živo a zaujímavo, na inom môže vyzerať preplácane a smiešne. Je to hra a len na vás záleží, nakoľko budete vďaka oblečeniu a doplnkom výrazný človek, či budete vyvolávať skôr elegantný, pokojný a jemný dojem, alebo naopak energický, dynamický, dramatický dojem. Často stačí len malá zmena doplnku a celý dojem môže byť úplne iný.

Dôsledne sa na pohovor pripravte a hlavne budte prirodzená!


a na záver...
xoxo, Patricia

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára