nedeľa, 16. augusta 2015




Avokádo je no.1. Veď sa sami presvedčte. Stačí zadať na Instagram hashtag avocado a vyhodí vám milión príspevkov. Presne 2,4 milióna. Ja som sa o tomto zázraku dozvedela od mojej dobrej kamarátky, ktorá ma vždy vie potešiť zaujímavými tipmi z oblasti kozmetiky. Dokonca mi ho podarovala na moje narodeniny. Využila som hneď dva tipy ako ho používať - na pleť a na vlasy. TOP!!!
 
Avocados are number 1. Look. Just enter the Instagram hashtag - "avocado" and you can literally catch million posts. Exactly 2,400,000 . My friend Barbel told me about this miracle (she always give me good tips about make up and stuff). On my birthday she gave me present - avocado oil. I was so excited! :). I find out two ways how to use it - for the skin to the hair. BEST!!!
Avokádový olej je antialergický a preto ho možno používať na všetky typy pleti. Vďaka obsahu draslíka, ktorý je označovaný ako minerál mladosti, je avokádový olej veľmi obľúbený u žien po menopauze. Regeneruje totiž zvädnutú a ochabnutú pleť tváre, najmä okolo očí. Vďaka vitamínom E a D zas pokožku omladzuje, dodáva jej sviežosť a zbavuje ju vrások. Pri pravidelnom používaní avokádového oleja namiesto bežného krému sa elasticita pokožky obnovuje. Možno ho však použiť aj na masáže tváre a krku. Po dôkladnom odlíčení som si naiesla malé množstvo na pleť a pekne rozotrela. Pleť pôsobila jasne a na dotyk bola jemnejšia. Na druhý deň som mala pocit, akoby sa zcelila, zmizlo zčervenanie a pleť bola krásne vyživená,

Avocado oil is non-allergenic and can be used on all skin types. Due to the content of potassium, which is known as the mineral of youth, avocado oil is very popular for postmenopausal women. Avocado oil regenerates skin, especially around the eyes. Thanks to vitamin E and D it can rejuvenates the skin, gives it freshness and deprives it of wrinkles. Regular using instead of normal cream restores the skin's elasticity . But it can be used tofor massage the face and neck . After removing make-up  I put small amount to the skin. Skin looks fresh and soft . The next day I felt that my skin was nourished and there was no red spots anymore.
Avokádový pôsobí olej najmä ako prevencia vypadávania vlasov. Je však vhodný aj na citlivú a suchú vlasovú pokožku, na rozštiepené vlasové končeky a na problémy so suchými vlasmi.

Avocado oil is the prevention of hair loss . However, it is also suitable for sensitive and dry scalp , also for split ends and dry hair.
Ľudia poznajú avokádo už naozaj dlho. Je známe, že už pred 3000 rokmi ho hojne konzumovali Aztékovia, ktorí ho považovali za afrodiziakum. A z tohto miesta, teda zo Strednej a Južnej Ameriky, zrejme avokádo aj pochádza. Domorodci od Mexika až po Chile ho pestovali a konzumovali dávno predtým, než noha prvého Európana vstúpila na americkú pôdu. Mexiko si svoju jedinečnosť v oblasti pestovania avokáda zachovalo až dodnes. Je totiž hlavným pestovateľom avokáda vo svete.
Avokádo, známe aj ako Hruškovec americký (Persea americana), je tropický strom, ktorý môže dorásť až do výšky 15 m. Jeho plodom je známe avokádo s kôrou zelenej, až čiernej farby a veľkou kôstkou vnútri. Konzumuje sa dužina avokáda, ktorá má svetlo žltú farbu a ľahko sa roztiera. A práve dužina je najpodstatnejšia pri výrobe avokádového oleja. Pravý a ten najkvalitnejší bio avokádový olej sa vyrába lisovaním dužiny za studena. Takto sa získava panenský avokádový olej, ktorý je rovnako zdravý ako samotné avokádo.

Tak si to zhrňme...
Ako použiť avokádový olej?
1. Na rozšiepené končeky suchých vlasov
2. Na pleť
3. Posilňuje imunitný systém
4. Používa sa aj na miesto olivového oleja
5. Na masáž
6. Namiesto bežného krému na tvár


So let us summarize it ...
How to use avocado oil ?
1. Split ends of hair
2. Skin
3. It strengthens the immune system
4. Instead of olive oil
5. Massage

6. Instead of the normal face cream

Veľké plus - Avokádový olej je pomerne stabilný čo sa týka teploty narozdiel od kokosového oleja. Panenský kokosový olej je nasýtený tuk čo sa prejavuje vysokým bodom tuhnutia. Tuhne už pri teplote okolo 25°C, vytvára snehobiele kryštály a pripomína skôr kokosové maslo.

Big benefit - Avocado oil is very  stable in terms of temperature unlike coconut oil. Virgin coconut oil is a saturated fat which manifests itself in high pour point . Already solidified at about 25 ° C , creating a snow-white crystals and looks more like cocoa butter .

xoxo, Patricia

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára