sobota 27. júna 2015

So let´s get started...


1.Vyhoďte junk food

 Nebudem tu písať múdrosti ohľadom super zdravého stravovania, lebo smutne priznám, že sama to veľmi nedodržiavam (obzvlášt v lete:D). Snažím sa ale obohatiť svoju stravu o zeleninu, ovocie, ryby, kuracie mäso a pod. a vyvarovať sa vyprážaným jedlám, sladeným nápojom a sladkostiam. Avšak aspoň raz do týždňa si doprajem cheat day a ochutnám dobrú čokoládu ;)
Príklady:
Raňajky: jogurt s ovsenými vločkami, tuniak s paradajkami, praženica s mozzarelou
Desiata: mango, avokádo, jablko, banán
Obed: kurací šalát so zeleninou, grilované kuracie mäso s opečenými americkými zemiakmi na rozmaríne, sushi.
Večera: mozzarela s paradajkami, tmavý celozrný chlieb s cottage cheesom.

Bravčové líčko
Zdroj: Patricia.h  
 
Ceasar šalát ( reštaurácia Slamený dom)
Zdroj: Patricia.h  
 
Grilované kuracie mäsko s opekanými zemiakmi, rukolou a tekvicovým olejom
Zdroj: Patricia.h  
 
Grilované bravčové mäsko na víne s opekanými zamiakmi a rukolou
Zdroj: Patricia.h  
 
Balkánsky syr, cherry paradajky, rukola, šalát, klasické paradajky

2. Nákup fitness oblečenia

Nákup fitness oblečenia pokladám za dôležitý základ nielen na začiatku cesty za vysnívaným telom, ale aj pri udržiavaní motivácie počas lenivých dní. Ja sa osobne cítim oveľa lepšie s dobrou športovou podprsenkou a štýlovými legínami :). Motivuje ma to k lepším výkonom. Podľa môjho názoru najlepšie cenovo dostupné fitness oblečenie majú v H&M.
https://www.victoriassecret.com/victorias-secret-sport
Veľmi spokojná som s týmito:




3. Cvičenie doma

Poviem vám, nie je to nič moc. Väčšinou keď cvičím doma, narážam do nábytku a ródezský ridgeback si myslí, že je veľká zábava si na mňa sadnúť, keď robím brušáky. Ak už je to nutné (došla mi permanetka, počasie je nanič) zacvičím si tieto cviky:

Zdroj: Patricia.h

4. Cvičenie v posilňovni

V posilňovni cvičím nepravidelne približne tri roky. Posledný polrok to bolo trochu pravidelnejšie, no kvôli skúškam som musela cvičenie odložiť na mesiac. No teraz opäť začínam! Aký typ tréningu zacvičím, delím  podľa toho, na akú partiu sa chcem najviac zamerať. Väčšinou striedam dva veľké cviky, buď je to v jednom tréningu mŕtvy ťah alebo drepy.

 Zdroj: Patricia.h
Najlepšie rukavice na posilňovanie: Sportisimo

Príklady tréningu

Tréning 1:
Po príchode do posilky sa hneď trochu zahrejem, vezmem 1kg činky a rozcvičím sa (predpažovanie, rozpažovanie,drepy) a ponaťahujem svaly. Začnem so zakopávaním, prsia (benchpress - tyčka, 5 kíl, 10 kíl, 15 kíl), chrbát (mŕtvy ťah), ramená (predpažovanie), triceps, brucho (čo príde:) + cardio (20 minút).
Tréning 2:
Opäť zahriatie a po ňom nasledújú drepy. (len tyčka, 5kíl,10kíl,20kíl), prsia (rozpažovanie na šikmej lavičke), chrbát (príťahy), ramená (predpažovanie), biceps, triceps, brucho (čo príde:) + cardio (20 minút).
Cvičenie má byť zábava a tohto pravidla sa držím:)

5. Cvičenie vonku

Ak chcem spojiť príjemné s užitočným zacvičím si vonku. Klasické cviky ako doma si môžem zacvičiť aj vonku (výpady, drepy, cvičenie na zadok). Ako prebieha takéto cvičenie vonku vám ukážem v ďalšom článku :)
Zdroj: Patricia.h
S tými botami som úplne spokojná! Nike Kaishi Run

Zdroj: Patricia.h

6. Doplnky

10 minút po cvičení si zvyknem urobiť proteín shake. Momentálne mi ubúda z 82% proteínu. Hodinu po cvičení zjem kuracie mäso s ryžou alebo mozzarelu s praženicou.
Napr.





xoxo, Patricia

1 komentár: